spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeUn comando ucrainean a încercat să preia controlul Centralei de la Zaporojie...

Un comando ucrainean a încercat să preia controlul Centralei de la Zaporojie înainte ca misiunea internațională să ajungă acolo: 3 ucrainieni capturați de ruși

-

Misiunea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a ajuns, astăzi după amiază, la Centrala nucleară de la Zaporojie. Iar cu câteva ore înainte, partea ucraineană a întreprins o debarcare a unui desant la orașul Energodar pentru a prelua controlul asupra Centralei de la Zaporojie. Operațiunea a fost zădărnicită de militarii ruși. Potrivit Ministerului rus al Apărării, incursiunea a armatei ucrainene din zona CNE a avut ca scop perturbarea misiunii AIEA.

Joi, Ministerul rus al Apărării a declarat că două grupuri de ucraineni – până la 60 de bărbați – au aterizat pe coasta rezervorului de apă Kahovka, la trei kilometri nord-est de centrala nucleară Zaporojie, în încercarea de a sechestra instalația.

- Reclama -

Trei ucraineni care au încercat să ocupe Centrala de la Zaporojie au fost capturați, a anunțat șeful Administrației militaro-civiliă, Vladimir Rogov, informează Vedomosti.

Se precizează că doi dintre cei luați prizonieri se află în stare gravă. Atacul miliarilor ucraineni a fost respins.

”Trei persoane au fost capturate, două dintre ele aflându-se în stare gravă, medicii luptându-se, acum, pentru viața lor”, a declarat Rogov în direct la ”Soloviov Live”.

Mai devreme, în cursul dimineții de astăzi, șeful Administrației militro-civile a orașului Energodar, Alksandr Volga, a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei au întreprins o tentativă de a introduce un grup de desant în apropiere de orașul situat pe teritoriul controlat de Rusia din regiunea Zaporojie. De asemenea, Energodar a fost supus unui tir de artilerie, în urmă căruia au murit cel puțin trei oameni.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că, pentru distrugerea desantului ucrainean a fost activată aviația de luptă. Militarii ruși au subliniat că autoritățile de la Kiev au încercat să împiedice deplasarea specialiștilor AIEA la Centrala nucleară de la Zaporojie.

Formată din 14 specialiști și condusă de directorul agenției, Rafael Grossi, misiunea AIEA a sosit la Kiev în cursul zilei de miercuri. Potrivit informațiilor cotidianului american The Wall Street Journal, deplasarea este prevăzută pentru perioada 31 august – 3 septembrie. Grossi a anunțat, de asemenea, că intenționează să creeze, la Centrala nucleară, o misiuni de osbervatori permanentă.

Potrivit unor ultime informații, inpectorii AIEA se află deja pe teritoriul CNE de la Zaporojie, controlat de Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...