spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriUn banal articol de PR?

Un banal articol de PR?

-

Probabil cel mai neobișnuit articol al ultimei perioade a apărut azi, într-o publicație on-line, și constituie o odă atît de deșănțată la adresa fostului șef al SRI, George Maior, încît bătrîna ”Scânteia” ar sughița de oroare, dacă ar mai trăi. Pe de altă parte, însă, ținînd cont de locul unde a apărut, materialul dă de gîndit, scrie Inpolitics.

Concret, articolul, publicat de DCNews.ro, enumeră toate presupusele reușite din cariera de ambasador la Washington ale lui George Maior, concluziile finale fiind, în fapt, o suită de osanale patetice dedicate acestuia, într-o formă greu de regăsit chiar și în presa actuală, destul de specializată în perierea unor personaje publice:

”Enumerarea unor întâlniri, evenimente sau acțiuni, care au avut un caracter public, reprezintă doar o mică parte din munca de lobby pe care trimisul României o face în Statele Unite. 
Scopul poate fi doar unul, acela ca țara noastră să-și atingă obiectivele strategice: pace și prosperitate, într-un climat de stabilitate, din care România să beneficieze pe termen lung. Poate că și problema vizelor se va rezolva în timp tot ca urmare a unui constant șir de eforturi, care înseamnă multe contacte tete-a-tete. 
Am scris toate acestea pentru a sublinia și multele lucruri bune care se fac în interesul României, cu oameni muncitori în eșaloanele mai puțin vizibile ale României și care se implică de dimineața până seara să reușească ceva. 
Dacă noi vom continua să scoatem în evidență doar aspectele negative, scandalurile și cancanurile, n-avem cum să culegem altceva. Vom sta mereu să răspundem unor injurii sau ne vom consuma energia în lucruri mici, care ne dezbină” se arată în material.

La prima vedere, un articol banal de PR, poate ceva mai ”dedicat” decît ar fi cazul. Ținînd cont de greutatea jurnalistică a patronului siteului, Bogdan Chirieac, sunt, însă, șanse mari să fie mai mult de atît.Se pregătește, oare, terenul revenirii lui Maior în politica dîmbovițeană, pe fondul tensiunilor de la vîrful PSD?Deloc imposibil; o chestiune de urmărit cu atenție în perioada care urmează, comentează sursa citată.

Deputatul PMP Robert Turcescu ne semnalează un element care face povestea încă și mai interesantă:
semnatarul articolului, Flaviu Predescu, 37 de ani, este fostul șef de cabinet al lui George Maior în perioada cînd era senator PSD, ulterior fiind angajat de acesta, după numirea la șefia SRI, pe post de consilier. Pentru a ocupa acest post, Predescu a demisionat, în 2007, din postul călduț de consilier județean al PSD din Alba, mai susține Inpolitics.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...