spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeUn avion militar spaniol a lansat un tir cu rachetă în Estonia

Un avion militar spaniol a lansat un tir cu rachetă în Estonia

-

Ministerul spaniol al Apărării a anunţat marţi că a deschis o anchetă asupra tirului „accidental” cu rachetă al unuia dintre avioanele sale de vânătoare deasupra Estoniei, în timpul unei misiuni de antrenament, relatează AFP.

Forţele armate estoniene caută o rachetă care a fost lansată accidental marţi deasupra părţii de sud a ţării de un avion de luptă spaniol care participa la operaţiuni NATO, relatează DPA.

- Advertisement -

Racheta aer-aer Amraam are o rază de acţiune de 100 km şi are o funcţie de autodistrugere, dar autorităţile nu au putut exclude varianta ca racheta să fi lovit solul fără a exploda.

Şeful forţelor aeriene estoniene Riivo Valge a declarat că racheta conţine între 5 şi zece kilograme de explozibili. El a declarat pentru un post de radio estonian că, în comparaţie cu alte rachete, aceasta nu are un potenţial de distrugere foarte mare.

- Advertisement -

Mai multe elicoptere caută în prezent racheta. De asemenea, a fost declanşată o investigaţie asupra modului în care avionul spaniol Eurofighter, care asigură securitatea în regiunea baltică alături de forţele NATO din Lituania, a putut lansa accidental racheta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img