spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăAnalizeUn avion militar spaniol a lansat un tir cu rachetă în Estonia

Un avion militar spaniol a lansat un tir cu rachetă în Estonia

-

Ministerul spaniol al Apărării a anunţat marţi că a deschis o anchetă asupra tirului „accidental” cu rachetă al unuia dintre avioanele sale de vânătoare deasupra Estoniei, în timpul unei misiuni de antrenament, relatează AFP.

- Reclama -

Forţele armate estoniene caută o rachetă care a fost lansată accidental marţi deasupra părţii de sud a ţării de un avion de luptă spaniol care participa la operaţiuni NATO, relatează DPA.

Racheta aer-aer Amraam are o rază de acţiune de 100 km şi are o funcţie de autodistrugere, dar autorităţile nu au putut exclude varianta ca racheta să fi lovit solul fără a exploda.

Şeful forţelor aeriene estoniene Riivo Valge a declarat că racheta conţine între 5 şi zece kilograme de explozibili. El a declarat pentru un post de radio estonian că, în comparaţie cu alte rachete, aceasta nu are un potenţial de distrugere foarte mare.

Mai multe elicoptere caută în prezent racheta. De asemenea, a fost declanşată o investigaţie asupra modului în care avionul spaniol Eurofighter, care asigură securitatea în regiunea baltică alături de forţele NATO din Lituania, a putut lansa accidental racheta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img