Un analist CIA, arestat

0
16

Un analist pe probleme de terorism din cadrul CIA a fost arestat miercuri sub acuzaţia că a oferit presei informaţii secrete despre sistemul de armament al unui stat străin, a anunţat Ministerul american al justiţiei, citat de Reuters.

Henry Kyle Frese, în vârstă de 30 de ani, a pus respectivele informaţii clasificate la dispoziţia a doi jurnalişti, în 2018 şi 2019, şi ele au fost publicate în cel puţin opt articole diferite, potrivit actului de acuzare prezentat miercuri la un tribunal districtual din Virginia.

Cei doi reporteri implicaţi în acest caz erau colegi, iar unul dintre ei ar fi avut cu Frese o „relaţie romantică”, mai afirmă FBI (poliţia federală americană).

Ministerul justiţiei nu i-a identificat pe ziarişti, menţionând doar că lucrau pentru două publicaţii diferite ale aceleiaşi companii-mamă.

Este al şaselea caz federal în mai puţin de doi ani legat de scurgeri de informaţii clasificate. Administraţia preşedintelui Donald Trump a lansat o campanie împotriva acestui fenomen în 2017, aminteşte Reuters.