spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriUn ambasador în retragere acuză DNA că acoperă dosarul votului din diasporă

Un ambasador în retragere acuză DNA că acoperă dosarul votului din diasporă

-

Catalin Avramescu, ambasador al Romaniei in Finlanda in perioada alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, dezvaluie, dupa incheierea mandatului sau, ca niciun procuror DNA nu i-a cerut sa dea declaratii in dosarele deschise atunci pentru impiedicarea de catre MAE a votului romanilor din diaspora, scrie ziare.com.

Intr-o postare pe Facebook, Catalin Avramescu se intreaba „ce se mai intampla cu ancheta penala care are ca obiect restrangerea dreptului la vot a milioane de romani din strainatate, la alegerile din noiembrie 2014”.

- Advertisement -

„Din cate cunosc, ambasadorii in functie in acel moment nu au fost contactati de procurori. Cel putin eu nu am fost. Ma intreb de ce. Infractiunea s-a consumat la sectiile de votare de la ambasade si consulate.Faptul ca sute de mii de romani au fost umiliti, impiedicati sau batuti pentru ca au incercat sa voteze este o consecinta directa a ordinelor comunicate prin centrala MAE ambasadelor”, subliniaza acesta.

Catalin Avramescu subliniaza faptul ca indiferent de functia detinuta, ca este vorba despre ambasadori sau ministri, „nimeni nu este deasupra legii”, asa ca ancheta trebuie sa se deruleze.

- Advertisement -

„Nimeni nu are dreptul sa impiedice o ancheta penala. Folosesc ocazia, la bilantul mandatului meu in Finlanda, sa ma delimitez inca o data de cei care au comis aceasta infractiune grava.Dupa ce ma voi intoarce la Bucuresti am sa fiu in masura, daca voi fi solicitat de procurori, sa ofer informatii precise despre ce s-a petrecut atunci”, mai declara fostul ambasador in Finlanda.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img