spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeUltimul interviu audio cu generalul Ion Mihai Pacepa

Ultimul interviu audio cu generalul Ion Mihai Pacepa

-

Ultimul interviu audio cu generalul Ion Mihai Pacepa a fost transmis în 25 decembrie 2013 și a fost realizat de Andrei Bădin:

- Reclama -

Ronald J. Rychlak, un publicist american care a semnat un volum împreună cu Pacepa, a anunțat intr-un editorial pentru Epoch Times ca Ion Mihai Pacepa ar fi murit de COVID-19.

„In primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut sa faca o recompensa de doua milioane de dolari si doua echipe de asasini platite de Romania. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuti, a murit”, scrie Ronald J. Rychlak in theepochtimes.com.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

 Începând din 1972, a fost şi şef adjunct al Serviciilor de Informaţii Externe româneşti, consilier pentru dezvoltare industrială şi tehnologică, precum şi mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu.

În 1978, a lăsat în urmă poziţia din vârful piramidei sociale comuniste şi a fugit în Statele Unite.

În 1987 a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit natura criminală a Partidului Comunist şi a Securităţii, aducând prejudicii de imagine regimului de la Bucureşti. Orizonturi Roşii a fost republicată în 27 de ţări.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img