Uli Hoeneß revine la șefia lui Bayern München după ce a ieșit din închisoare

0
277

La nouă luni de la eliberarea din închisoare, Uli Hoeneß dorește să devină din nou președinte al clubului de fotbal FC Bayern München. Alegerile au loc în noiembrie la adunarea acționarilor. Actualul ocupant al postului nu va candida pentru un nou mandat, transmite Deutsche Welle.

Uli Hoeneß Uli Hoeneß

Acum e oficial: Uli Hoeneß vrea să ocupe din nou poziția de președinte la cel mai titrat club de fotbal al Germaniei, Bayern München. În vârstă de 64 de ani, el ar urma să fie ales la alegerile din noiembrie de către adunarea generală a acționarilor. Pe 14 martie 2014, Hoeneß renunța la funcțiile ocupate la FC Bayern, după condamnarea sa la închisoare pentru evaziune fiscală.

Hoeneß îi va urma în funcție lui Karl Hopfner, care a renunțat la o nouă candidatură, după ce s-a înțeles cu Hoeneß „la o discuție foarte prietenoasă să nu candideze împotriva acestuia”, potrivit unui comunicat emis de FC Bayern.

„Încă nu s-a terminat!”

Hoeneß a fost condamnat la începutul lui 2014 la trei ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală în valoare de 43 de milioane de euro (inclusiv penalizări și dobânzi). Pe 29 februarie 2016 el a fost eliberat condiționat după 637 de zile de detenție.

„Încă nu s-a terminat!”, spunea Hoeneß emoționat înainte de a începe executarea pedepsei. După un concediu prelungit cu familia, el a decis să revină în primplanul fotbalului german. El a activat la Bayern și în timpul detenției, din ianuarie 2015, într-o funcție privind partea de tineret a clubului. Regimul de detenție liber, cu revenire seara la penitenciar, i-a permis acest lucru. Ca jucător, el a câștigat în anii 1970 cu Bayern aproape toate titlurile posibile pentru o echipă de club. Cu naționala, a fost atât campion mondial cât și european.

„Un plus pentru club”

Jucătorii lui FC Bayern privesc în mod pozitiv revenirea lui Hoeneß în funcția de președinte. „Este un plus pentru FC Bayern. El este mereu prezent aici”, a declarat Thomas Müller. „Uli este foarte important pentru club. Fără el, FC Bayern nu ar fi unde e acum”, a arătat și căpitanul Philipp Lahm.

Președintele consiliului de administrație, Karl-Heinz Rummenigge, și președintele de onoare, Franz Beckenbauer, s-au pronunțat de asemenea pentru revenirea lui Hoeneß în etajele de conducere de la Bayern. Hoeneß, născut la Ulm, a condus clubul bavarez în topul fotbalului intern și internațional.