spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeUK nu mai poate plăti gazul rusesc nici măcar în ruble

UK nu mai poate plăti gazul rusesc nici măcar în ruble

-

Incapacitatea Shell de a cumpăra gaz rusesc este un efect secundar al politicilor anti-ruse ale Londrei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru TASS.

„Londra vrea să fie liderul a tot ceea ce este anti-rus, chiar vrea să fie înaintea Washingtonului [în această chestiune]. Ei bine, iată efectele secundare”, a spus Peskov, comentând faptul că, spre deosebire de alte țări din UE, Regatul Unit a impus sancțiuni Gazprombank și acum nu poate plăti pentru gazul rusesc, nici măcar în ruble.

- Advertisement -

Bloomberg a raportat vineri că cel mai probabil Shell nu va putea plăti pentru gazul rusesc luna aceasta, deoarece Regatul Unit a impus sancțiuni Gazprombank.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a cerut mutarea plăților pentru livrările de gaz către țări neprietenoase în ruble, spunând că Moscova va refuza să accepte plăți pentru astfel de contracte în valute discreditate, inclusiv dolari și euro. El a însărcinat guvernul să dea Gazprom instrucțiuni privind modificarea contractelor actuale. Pe 31 martie, Putin a semnat un decret privind regulile comerțului cu gaze cu țări neprietenoase, care prevede un nou sistem de plată al contractelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img