UK către UE: Nu vom fi un stat client.Nu vom accepta dispoziții care să le ofere controlul asupra banilor noștri

0
Brexit series for FT.

Negociatorul-șef al Marii Britanii, David Frost, a declarat că UK nu va deveni „un stat client” în temeiul oricărui acord comercial post-Brexit încheiat cu Uniunea Europeană. Șansele ca după 1 ianuarie 2021 să nu se ajungă la un acord UK – UE au sporit considerabil, transmite RFI.

Înaintea celei de-a opta și ultima rundă de discuții programate cu UE săptămâna următoare, Frost a spus că Marea Britanie „nu va face compromisuri cu privire la elementele fundamentale ale controlului asupra propriilor legi”.

Nu vom fi un stat client„, a declarat el duminică ]ntr-un rar interviu acordat duminicalului eurosceptic Mail  on Sunday, pe fondul blocării negocierilor aproape de final.

Nu vom accepta dispoziții care să le ofere controlul asupra banilor noștri sau asupra modului în care putem organiza lucrurile aici în Marea Britanie și care nu ar trebui să fie controversate„, a adăugat Frost.

Asta înseamnă să fii o țară independentă, asta a votat națiunea britanică și așa se va întâmpla la sfârșitul anului, oricum ar fi„, a adăugat el.