spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeUj Magyar Szó: Ministrul român al Culturii a propus ca în şcoli...

Uj Magyar Szó: Ministrul român al Culturii a propus ca în şcoli să se introducă cu caracter obligatoriu frecventarea teatrelor, operei şi muzeelor

-

Lucian Romaşcanu, ministrul român al Culturii a propus ca în şcoli să se introducă cu caracter obligatoriu frecventarea teatrelor, operei şi muzeelor. Ministrul a discutat acest subiect cu ministrul educaţiei din România, Ligia Deca – scrie cotidianul Uj Magyar Szó.

Potrivit propunerii lui Lucian Romaşcanu, în noua programă şcolară va fi inclusă frecventarea obligatorie a spectacolelor teatrale, operei sau muzeelor, după care elevii ar putea scrie un eseu cu impresiile lor. Ministrul a menţionat că astfel s-ar trezi interesul tinerilor pentru cultură.

Gyöngyi Pál-Ferenczi, directoarea Teatrului din Sfântu Gheorghe a relatat portalului că nu este vorba de prima încercare de acest gen, în urmă cu 20 de ani fusese prezentată în şcoli o variantă prescurtată a unei piese de teatru de Shakespeare. A adăugat de asemenea că şi cele două proiecte actuale se bucură de succes.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img