spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăUncategorizedUEFA dă voie suporterilor maghiari să folosească Ungaria Mare pe drapele și...

UEFA dă voie suporterilor maghiari să folosească Ungaria Mare pe drapele și bannere

-

Potrivit presei din Ungaria, UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale, relatează szovetseg.mlsz.hu.

- Reclama -

În februarie, Sandor Csanyi, președintele Federației Maghiară de Fotbal și vicepreședinte al UEFA și FIFA, anunțase că va negocia cu forul european autorizarea simbolului Ungariei Mari la meciurile internaționale, astfel încât fanii care-l afișează să nu fie pedepsiți.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a cerut o poziție clară de la UEFA privind afișarea simbolurilor istorice, la meciurile oficiale ale naționalei de fotbal. Atât UEFA cât și FARE au acceptat argumentele MLSZ, admițând că doar culorile hărții Ungariei Mari și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, fiind excluse simboluri și inscripții suplimentare precum și scandările fanilor.

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din regiunea Transilvania, din România, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia.

Premierul Viktor Orban a fluturat un fular cu harta „Ungariei Mari” în noiembrie 2022, la un meci al naționalei maghiare, fapt ce a atras o reacție de „dezaprobare fermă” din partea Ministerului de Externe al României.

Deocamdată MAE și nici o oficialitate română nu a reacționat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img