spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeUE supărată că America privilegiază vehiculele electrice, bateriile şi echipamentele pentru energie...

UE supărată că America privilegiază vehiculele electrice, bateriile şi echipamentele pentru energie sustenabilă din Canada și Mexic

-

Uniunea Europeană a cerut Statelor Unite să trateze vehiculele electrice, bateriile şi echipamentele pentru energie sustenabilă din blocul comunitar vândute în SUA la fel ca pe cele din Canada şi Mexic, a anunţat luni Jozef Sikela, ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, transmite Reuters.

- Reclama -

UE este nemulţumită că US Inflation Reduction Act discriminează efectiv producătorii auto din blocul comunitar deoarece oferă subvenţii numai pentru vehiculele electrice produse în America de Nord, nu şi în UE.

Bruxelles-ul susţine că, spre deosebire de SUA, oferă acelaşi tip de subvenţii pentru bunurile din aceste sectoare produse în UE şi în SUA.

Vorbind după o întâlnire la Praga a miniştrilor Comerţului din UE cu reprezentantul comercial al Statelor Unite, Katherine Tai, Sikela a dat asigurări că există de ambele părţi disponibilitate pentru a se ajunge la un acord.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img