spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeUE și-a majorat importurile de cereale rusești

UE și-a majorat importurile de cereale rusești

-

În martie, Uniunea Europeană a majorat importurile de cereale rusești cu o treime față de februarie, potrivit analizei RIA Novosti a datelor de la Serviciul European de Statistică.

Astfel, la începutul primăverii, UE a importat 125,2 mii tone de produse agricole. Cu o lună mai devreme, această cifră era de 92,6 mii de tone, iar în urmă cu un an – 100 de mii de tone. În termeni lunari, achizițiile au crescut cu 35%, iar în termeni anuali – cu 25%.

- Advertisement -

Situația se explică printr-o creștere bruscă a importurilor grecești – de aproape nouă ori, la 29 de mii de tone de la 3,3 mii cu o lună mai devreme. În plus, Spania a crescut importul de cereale rusești la 24 mii de tone de la 14 mii.

Italia și-a crescut serios achizițiile : dacă în februarie a achiziționat două mii de tone de cereale, atunci în martie era deja de 12 mii. Importurile Poloniei în această perioadă au crescut de 2,8 ori – la 15,8 mii tone.

Letonia a rămas principalul cumpărător. Țara baltică a reprezentat 47 de mii de tone de cereale, sau 37% din toate importurile UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img