spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeUE îngrijorată că armele trimise Ucrainei pot fi folosite de „grupuri criminale”/Europol...

UE îngrijorată că armele trimise Ucrainei pot fi folosite de „grupuri criminale”/Europol urmărește posibila plecare a „extremiștilor de dreapta” din Ucraina:„Investigăm incursiunile clandestine și exodul unor teroriști importanți și extremiști violenți”

-

Uniunea Europeană este îngrijorată de faptul că, după încheierea războiului din Ucraina, armele pe care le-a furnizat Ucrainei pot fi folosite de „grupuri criminale”, așa cum a fost cazul după războaiele balcanice din anii 1990.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu pentru ziarul german Welt am Sonntag de către directorul executiv al Europol, Catherine de Bollet.

«La un moment dat războiul se va termina. Vrem să prevenim o situație ca acum 30 de ani în timpul războaielor din Balcani. Armele acestui război sunt folosite astăzi de grupurile criminale. Trebuie să găsim o modalitate de a face față situației după o posibiă terminare a războilui. Vom înființa un grup de lucru internațional care să abordeze această problemă”, a spus ea.

În plus, Europol urmărește posibila plecare a „extremiștilor de dreapta” din Ucraina.

„Investigăm incursiunile clandestine și exodul unor teroriști importanți și extremiști violenți. Centrul de combatere a terorismului Europol monitorizează îndeaproape acest fenomen. Situația este foarte dinamică și fragmentată și primim date diferite de la partenerii noștri europeni… Vedem clar că oamenii care pleacă sunt un grup eterogen, diferit prin experiența și ideologiile lor. Există și repatriați frustrați care nu pot face față realității brutale a războiului”, a adăugat de Bollet.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img