spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeUE evită recunoașterea în bloc a lui Guaido

UE evită recunoașterea în bloc a lui Guaido

-

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a insistat luni că recunoaşterea lui Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei nu este de competenţa UE, ci o decizie care trebuie luată de fiecare stat membru în parte, transmite EFE.

- Reclama -

Potrivit unor surse diplomatice ale agenţiilor Reuters şi AFP, Italia a împiedicat luni consensul necesar pentru asumarea unei poziţii comune a Uniunii Europene privind statutul lui Guaido, lider al opoziţiei şi preşedinte al parlamentului de la Caracas. Declaraţia comună, care nu a putut fi adoptată, ar fi arătat clar că decizia în această chestiune este o prerogativă naţională.

După o reuniune a miniştrilor de externe europeni, Mogherini a susţinut în faţa presei că „nu este de competenţa UE să recunoască state sau instituţii ale statelor, ci de competenţa ţărilor membre”. Ea a insistat că există o poziţie comună a UE privind nerecunoaşterea legitimităţii ultimelor alegeri prezidenţiale din Venezuela, în urma cărora preşedintele Nicolas Maduro a obţinut un nou mandat.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...