Udrea continuă lupta cu Kovesi

0
59
Elena Udrea iese din sediul DNA, urmand a fi condusa în arestul Politiei Capitalei, in Bucuresti, marti, 10 februarie 2015. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a fost retinuta, marti seara, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Elena Udrea a declarat, joi, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se desfăşoară un nou termen în cameră preliminară al dosarului privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, că va face plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, considerând că fapta săvârşita de aceasta este instigare la represiune nedreaptă, adăugând că „ar fi obligatoriu” ca şefa DNA să fie demisă din funcţie.

„Am vorbit cu domnul avocat. Înţeleg că instigarea la represiune nedreaptă, ceea ce cred că este fapta pe care a săvârşit-o doamna Kovesi, nu se pedepseşte în Codul Penal. O să vedem cum poate fi scrisă această plângere. În mod clar voi face la CSM, nu că aş avea vreo încredere în CSM-ul condus de doamna judecător Ghena, dar voi face plângere la CSM”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a spus că „ar fi obligatoriu” ca Laura Codruţa Kovesi să fie demisă din funcţia de procuror şef al DNA, pentru că „a distrus încrederea în justiţie”.

„Nu cred că există în lumea asta civilizată şi democratică vreo situaţie în care un procuror şef ar mai rămâne în această funcţie după tot ce s-a aflat. De la minciunile pe care le spune permanent, la relaţiile neprincipiale şi oculte cu clasa politică, cu oameni de afaceri, până la abuzurile pe care le săvârşeşte în funcţia pe care o ocupă”, a subliniat Udrea.