UDMR ține alegerile pe 6 decembrie

0
97

Săptămâna aceasta a fost decisivă pentru ca data alegerilor parlamentare să rămână 6 decembrie. UDMR nu a răspuns apelurilor disperate venite dinspre PSD și a refuzat să asigure majoritatea în Biroul Permanent iar social-democrații au trebuit să își recunoască înfrângerea, transmite Radio Europa Liberă.

Absența reprezentantului UDMR de la ședințele Biroului Permanent al Senatului din ultima săptămână a făcut parte din strategia Uniunii și nu este o întâmplare. O recunoaște chiar liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, într-o declarația acordată pentru Europa Liberă. Fără ajutorul pe care îl putea primi de la UDMR, cu un trădător în interior partidului și cu câteva greșeli tactice, PSD a ratat orice șansă ca Parlamentul să decidă data alegerilor parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a trimis săptămâna trecută la reexaminare legea care conferea forului legislativ dreptul a de stabili data alegerilor.

PSD a fost învins în Senat cu propriile arme în tentativa de a amâna alegerile, iar strategia comună a PNL și USR a funcționat. Social-democrații au încercat în ultima clipă să apeleze la UDMR, dar au fost refuzați categoric. Miza negocierilor o constituit-o legea care poate conferi dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor.