spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăActualitateUDMR a obținut pelerinaj cu peste 40.000 de oameni de Rusaliile catolice...

UDMR a obținut pelerinaj cu peste 40.000 de oameni de Rusaliile catolice la Şumuleu Ciuc, românii nu se pot întruni în număr mai mare de 500

-

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, se declară revoltat că autorităţile interzic evenimentele cu mai mult de 500 de persoane, dar permit pelerinaje cu zeci de mii de participanţi, precum cel de la Şumuleu Ciuc, care se desfăşoară în acest week-end. El acuză autoritățile de dublă măsură, precizând că festivaluri precum Untold ar trebui permise măcar cu luna august.

- Reclama -

Incep postarea prin a va spune ca nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserica. Foarte bine ca se organizeaza pelerinaje. Nu e primul si nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum sa nu fiu deranjat de dubla masura cu care ne trateaza autoritatile. Care e diferenta, ca organizare, intre pelerinajul de azi si un festival? Ai zice ca e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Exista, totusi, o diferenta! Aceea ca noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toti participantii sa fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala!, afirma el.

Aprobarea pelerinajului a fost ceruta si obtinuta si de UDMR.

Zeci de mii de oameni au participat sâmbătă la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc – cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România și primul după ridicarea restricțiilor de către guvern.

Organizatorii au emis circa 35.000 de carduri de acces, dar acestea nu sunt obligatorii, ci mai mult simbolice, iar autoritățile spuneau că aşteaptă ca numărul participanţilor să fie de aproximativ 40.000, sâmbătă și duminică.

SURSĂ FOTO: ATTILA KORODI, FACEBOOK

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...