spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeUcrainienii vor vacanțe cu zboruri charter din România, dar operate de companii...

Ucrainienii vor vacanțe cu zboruri charter din România, dar operate de companii ucrainiene. Cum au forțat mâna lui Grindeanu

-

Ambasadorul Ucrainei la București, Igor Prokopchuk, a descins azi la ministerul transporturilor, cerîndu-i lui Sorin Grindeanu acceptul pentru efectuarea unor zboruri comerciale internaționale charter, din și către România, ale unei companii aviatice ucrainene. Respectivele zboruri ar urma să transporte în tot sezonul primăvară-toamnă 2023 cetățeni ucraineni spre destinații exotice, de la Tenerife la Sharm el Sheikh, transmite Inpolitics.

Acceptul ar presupune, conform unor surse din minister, ca operatorul respectiv să beneficieze de drepturi egale cu operatorii din Uniunea Europeană, pentru o perioadă limitată de timp, până la eliminarea legii marțiale din Ucraina și restabilirea spațiului aerian ucrainean. Pentru a forța mîna lui Grindeanu, ambasadorul a precizat că operatorul ucrainean, SkyUp Airlines, a vîndut deja bilete pentru zboruri programate chiar sîmbătă și duminică (25-26 martie) pe ruta București-Sharm El Sheikh și București-Hurgada (Egipt, foto)).

Pus în fața faptului împlinit, Grindeanu a acceptat, conform acelorași surse, ca doar aceste două zboruri să primească autorizații excepționale și doar în zilele de 25 și 26 martie 2023.

Alte destinații pentru care Prokopchuk ceruse aprobare sunt insulele Tenerife, insulele Madeira, Heraklion (insula Creta), Monastir (Tunisia) și Antalya (Turcia), zboruri care acoperă o perioadă din martie pînă în octombrie anul acesta. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img