spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeUcrainienii spun că atacurile ruse de marți care au lovit decisiv sistemul...

Ucrainienii spun că atacurile ruse de marți care au lovit decisiv sistemul energetic s-au bazat pe informații din interior

-

Compania națională de electricitate ucraineană: ”Situația se va complica și mai mult. Trebuie să fim pregătiți pentru situații de urgență” În Ucraina au loc întreruperi de urgentă ale energiei electrice. Cel puțin, în următoarele zile sunt așteptate „condiții dificile de alimentare cu energie electrică”, transmite BucPress din Cernăuți.

- Reclama -

Astăzi, 16 noiembrie, au fost introduse întreruperi de urgență ale energiei electrice, fără concretizarea unui plan de restabilire a alimentării cu electricitate. Cea mai dificilă situație în furnizarea de electricitate se înregistrează în regiunile din nordul, vestul și centrul țării, a declarat președintele Companiei naționale de electricitate ”Ukrenergo”, Volodimir Kudrîțkii, notează Interfax.

”Deocamdată nu vorbim despre întreruperi planificate, situația va fi destul de complicată în următoarele 48 de ore. Am avut un atac masiv cu rachete asupra rețelei electrice din țară, iar meteorologii anunță ploi și ninsori, deci vom avea un consum mai mare de energie electrică”, a specificat Kudrîțki.

Totodată, el a avertizat că întreruperile în furnizarea de energie va bloca funcționarea sistemului de alimentare cu agent termic, precum și acordării de servicii locativ-comunale. Potrivit președintelui Companiei naționale de electricitate ”Ukrenergo”, cea mai dificilă situație rămâne în vest, în regiunile din centrul și nordul Ucrainei. În alegerea țintelor atacurilor de rachete, trupele ruse de ocupație au fost consultate de experții ruși pentru sisteme de energie electrică, deși, după părerea lui Kudrîțki, aceștea nu dețin informații complete despre sistemul energetic ucrainean.

”Rușii cunosc regimul static al sistemului electroenergetic. Ar fi fost imposibilă alegerea țintelor fără ajutorul inginerilor energetici ruși. Nu aș vrea să admit că dușmanul a fost ajutat de trădătorii din Ucraina, dar rușii nu sunt informați despre sistemul energetic național”, potrivit șefului Ukenergo.

El a subliniat că amploarea distrugerilor în urma atacului de ieri cu rachete rusești necesită reparații fără precedent a echipamentelor, o parte din care ar putea fi furnizate de parteneri străini.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img