spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeUcrainienii nu mai pot din lipsă de bani să construiască 2 puncte...

Ucrainienii nu mai pot din lipsă de bani să construiască 2 puncte vamale la granița cu România. Pe partea românească sunt finalizate în proporție de 90 și 60%

-

Din lipsă de bani a fost oprită construcția punctelor de control ”Krasnoilsk” și  ”Diakivți” de la granița cu România.Pentru finalizarea lucrărilor sunt necesare peste 113 milioane de grivne, scrie BucPress din Cernăuți.

- Reclama -

Despre acest lucru a fost informat audiovizualul public de către Serviciul Vamal de Stat. Potrivit acestora, mijloacele financiare alocate pentru construncția punctelor de control vamal au fost transferate în fondul de rezervă al bugetului de stat. În cadrul unei ședințe a guvernului ucrainean din 29 aprilie curent, prim-ministrul Denis Șmâgali a anunțat că lucrările de constrcuție a punctelor de control vor fi finalizate anul acesta.

- Advertisement -

Vom reaminti, la 18 iunie curent, adjunctul șefului de stat major — șeful Departamentului de organizare a controlului frontierei din sediul Direcției Regionale de Vest, Igor Matviiciuk, a declarat că secția română a PTF „Krasnoilsk” este finalizată în proporție de 90%, iar cea a PTF „Diakivți” este gata în proporție de 60%. În paralel, se lucrează și la descărcarea traficului feroviar. Într-un mesaj publicat în iunie pe pagina de Facebook, fostul șef al administrației militare regionale Cernăuți specifica: ”Doi ani de muncă  activă dau rezultate – reconstrucția se termină, deschiderea unor porți suplimentare ucrainene către UE. Ca în orice succes, în aceste puncte de control din Bucovina vor fi mulți părinți, oameni cu aceleași gânduri, asistenți, dar, cel mai important, sunt beneficiari ucrainenii și toți europenii liberi, frații bucovineni români”.

Punctele vamale care, deocamdată, nu sunt redeschise: Diakivţi-Racovăţ și Krasnoilsk-Vicovul de Sus, fuseseră închise cu 12 ani în urmă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img