spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeUcrainienii au luat cu asalt școlile din Constanța pentru a-și înscrie odraslele,...

Ucrainienii au luat cu asalt școlile din Constanța pentru a-și înscrie odraslele, condiție pentru a primi 2000 de lei lunar pentru cazare și 600 pentru hrană

-

Refugiații ucraineni și-au înscris copiii la școală pentru a nu pierde subvenția de la stat, care se ridică la 2.000 de lei lunar pentru a plăti cazarea. Astfel, dacă la finalul anului trecut școlar erau înscriși în Constanța 753 de elevi ucraineni, acum sunt 2.865, numărul acestora mărindu-se aproape de patru ori, scrie Replica de Constanța. 

- Reclama -

Începând de la 1 mai a.c., programul de sprijin dedicat refugiaților ucraineni a fost schimbat. Astfel, noul ajutor financiar se va acorda până la 31 decembrie 2023, în anumite condiții. Ei vor trebui să facă dovada înregistrării în Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Constanța, iar copiii lor trebuie să fie înscriși la o școală din localitatea unde își au reședința, conform noilor reglementări legislative.

Peste 3.500 de ucraineni au călcat pragul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Constanța, în luna mai, pentru că subvenția de la stat nu este chiar minoră. Pentru primele patru luni consecutive, o familie va primi 2.000 de lei lunar pentru a plăti cazarea. Dacă este vorba despre o persoană singură, aceasta va primi doar 750 de lei. Pentru hrană este alocată suma de 600 de lei pentru fiecare persoană. Același „iureș” a fost înregistrat și la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, unde au fost înregistrate, în aceeași perioadă, peste 2.000 de cereri de înscriere a elevilor ucraineni în școlile de stat românești, în comparație cu anul trecut, când au fost înregistrate doar 300 de solicitări. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img