spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeUcrainienii au eșuat într-un nou desant spre centrala Zaporojie

Ucrainienii au eșuat într-un nou desant spre centrala Zaporojie

-

Autoritățile de la Kiev au întreprins o încercare de a-și debarca unitățile de desant pe trei direcții în partea regiunii Zaporojie, controlată de armata rusă, dar tentativa a fost respinsă, a declarat pentru RIA Novosti președintele mișcării ”Suntem împreună cu Rusia”, membru al Consiliului principal al Administrației regiunii, Vladimir Rogov.

Rogov a anunțat, anterior, că nu departe de lacul de acumulare Kahovsk – din apropiere de Kamensk și Stepnogorsk, în jos pe cursul Niprului s-au pus în mișcare cel puțin douăzeci de bărci rapide, având la bord un număr mare de militari. ”Regimul de la Kiev a folosit câteva zeci de șalupe cu luptători pentru a-i debarca pe trei direcții din regiunea Zaporojie: Vasilievsk, Dneprorudnoe și Energodar. Nu există o explicație logică pentru asemenea acțiuni. Totul seamănă, mai degrabă, cu imitarea unei activități tumultuoase în ajunul reuniunii grupului ”Ramstein”, creat de țările occidentale pentru a acorda ajutor militar Kievului. Militarii ucraineni au fost respinși”, a subliniat Rogov.

Potrivit spuselor sale, pentru a zădărnici tentativa de debarcare a desantului s-a recurs la aviație, mai multe detalii urmând să fie oferite de Ministerul Apărării.

”Totul este un business-show militar. Zelenski pune în scenă un nou spectacol sângeros cu prețul unor pierderi uriașe de vieți omenești în rândul militarilor”, a concluzionat Rogov.

Aceasta nu este prima astfel de acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei. Joi, când era așteptată sosirea misiunii AIEA la Centrala nucleară de la Zaporojie (din orașul Energodar), în jurul orei 06:20, sabotorii ucraineni – două grupuri de până la 60 de persoane în total – au încercat, de asemenea, o debarcare dinspre lacul de acumulare Kahovka, la trei kilometri de CNE . După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, acest atac a fost respins de Garda Rusă cu sprijinul armatei, inclusiv al aviației militare. În jurul orei 07:00, a fost făcută o altă încercare de debarcare a desantului, pentru care două șlepuri autopropulsate au părăsit Nikopol. Ambele șlepuri, după cum a comunicat ministerul rus, au fost scufundate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...