spot_img
20.4 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăActualitateUcrainienii au dat un "acord parţial" pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia

Ucrainienii au dat un „acord parţial” pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia

-

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că ucraineii au dat un ”acord parţial” pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia (partea ucraineană), începând de vineri, însă doar de la kilometrul 22, nu de la kilometrul 11, cum solicitase partea română. ”Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces şi pe celelalte sectoare ale braţului Chilia (între km 11 şi km 22), dar şi pe canalul Bâstroe”, arată el.

- Reclama -

”Partea ucrainenă a dat un acord parţial pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord priveşte sectorul cuprins între km 22 şi km 116 pe acest braţ  al Dunării, iar măsurătorile se vor desfăşura doar pe timpul zilei”, a arătat Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, în discuţiile anterioare cu oficialităţile ucrainene, a solicitat ca măsurătorile pe braţul Chilia să înceapă de la km 11.

”Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces şi pe celelalte sectoare ale braţului Chilia (între km 11 şi km 22)  dar şi pe canalul Bâstroe. În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, consider că este în interesul ambelor ţări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braţ Chilia şi pe canalul Bâstroe”, a arătat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img