spot_img
23.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeUcraina și-a scos terenurile agricole la mezat în schimbul unui împrumut de...

Ucraina și-a scos terenurile agricole la mezat în schimbul unui împrumut de la FMI: Are dublu față Franța și sunt printre cele mai fertile din lume

-

Fondul Monetar Internațional a spus joi că a ajuns la o înțelegere cu autoritățile de la Kiev pentru alocarea a 5 miliarde de dolari, ca să ajute Ucraina să facă față pandemiei de coronavirus. Ivanna Vladkova Hollar, oficialul care gestionează relația FMI-Ucraina, a spus că suma va ajuta Ucraina să revină la creștere economică după sfârșitul actualei crize, ajutând-o să obțină credite pe piața financiară.

- Reclama -

Recent, Ucraina a adoptat legi care ridică interdicția asupra vânzării terenurilor agricole și interzic proprietarilor băncilor naționalizate sau lichidate să reintre în posesia lor. Ambele reglementări se numărau printre condițiile puse de FMI pentru a oferi asistență Ucrainei, anul trecut.

Botezată odinioară „grânarul Europei”, Ucraina dispune de o suprafaţă de 32,5 milioane hectare de teren arabil aproape dublu decât Franţa, iar aceste terenuri se numără printre cele mai fertile din lume.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...