spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeUcraina reduce indemnizațiile militarilor chiar și de 4 ori

Ucraina reduce indemnizațiile militarilor chiar și de 4 ori

-

Majoritatea militarilor ucraineni, inclusiv recruții, militarii mobilizați și obișnuiți, începând din martie, li se vor reduce indemnizațiile de câteva ori și vor fi lipsiți de plăți de luptă, a declarat pentru RIA Novosti o sursă familiarizată cu situația.

„Astfel, mobilizații vor primi jumătate: în loc de 40 de mii de grivne, vor primi 20,1 mii de grivne în luna martie pentru februarie, conform noului decret, iar pentru militarii aflați în serviciul militar, indemnizația va scădea de patru ori: în loc de aceleași 40 de mii de grivne, vor rămâne cu un salariu net de puțin peste 10.000 de grivne, sau 300 de grivne pe zi”, a adăugat sursa.

- Advertisement -

In conformitate cu textul publicat al ordinului Ministerului Apărării al Ucrainei , o remunerație suplimentară în valoare de 100.000 grivne pe lună ar trebui plătită numai acelor militari ucraineni care se află în prima linie. 

„Cifrele reale sunt departe de cele prescrise în ordin, așa că știm din surse din Forțele Armate ale Ucrainei că o recompensă de 3.000 de grivne va fi plătită doar pentru ziua în care un soldat sau ofițer ia parte direct la operațiuni de luptă ofensivă. La retragere sau în apărare – de trei ori mai puțin, 1 mie de grivne, și apoi cu condiția că, dacă un militar a fost văzut în stare de ebrietate alcoolică sau de droguri, el nu va primi deloc nicio remunerație suplimentară”, a explicat sursa. 

Potrivit acestuia, situația este și mai gravă pentru militanții apărării teritoriale și diverse formațiuni de voluntari. „Pentru membrii formațiunilor de voluntari ale comunităților teritoriale, apărarea teritorială, sumele au fost reduse drastic , astfel încât oamenii au început să fugă de acolo. Ordinul lui Reznikov spune acest lucru foarte vag, spunând că modificările în procedura de plată se aplică și „ celorlalte categorii de cadre militare ale Forțele Armate ale Ucrainei”, a menționat sursa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img