spot_img
27.5 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăDezvaluiriUcraina pregătește un nou atac la românii din Cernăuți

Ucraina pregătește un nou atac la românii din Cernăuți

-

Consiliul municipal Cernăuți a înregistrat un proiect de decizie „Cu privire la depășirea consecințelor ocupației sovietice în zona lingvistică din orașul Cernăuți”, care stipulează că orașul trebuie să stabilească reguli privind utilizarea limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, precum și în reclame, afișe, produse de publicitate audio și vizuale, notează Agenţia BucPress din Cernăuţi.

Proiectul de decizie corespunzător a fost înregistrat de consilierii municipali din partidul „Svoboda” („Libertatea”), Nazar Moklovich și Andriy Kandyba.

- Advertisement -

Acest proiect de decizie prevede ca în regiunea Cernăuți limba de muncă să fie limba de stat – ucraineana, se au în vedere evidența și documentarea organelor autoguvernării locale, întreprinderi, instituții și organizații de proprietate comunală etc.

„În cazul în care  o entitate economică are un act înregistrat într-o limbă străină, înființarea unui astfel de document este posibilă numai cu indicarea obligatorie a traducerii sau a transliterației sale în limba ucraineană….”, se precizează în proiectul de decizie.

- Advertisement -

„Furnizorul de servicii trebuie să contacteze și să comunice cu destinatarul serviciilor (clientul) în limba de stat. Utilizarea unei limbi străine este posibilă la cererea clientului, în cazul în care furnizorul de servicii o cunoaşte. Chiar și în toate restaurantele este obligatoriu ca personalul să ofere meniul în limba ucraineană și numai la cererea vizitatorului să furnizeze meniul în orice altă limbă”, se menționează în proiectul de decizie, citat de corespondentul BucPress.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img