spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeUcraina nu va schimba legea educaţiei

Ucraina nu va schimba legea educaţiei

-

Concluziile Comisiei de la Veneția privind articolul lingvistic din Legea ucraineană a educaţiei vor fi luate în considerare în procesul de implementare a acestei legi, dar nu vor duce la o modificare a legii în sine – a declarat ministrul ucrainean al educaţiei şi ştiinţei, Lilia Grinevici.

„Principala acţiune în procesul de rezolvare a acestei situații va fi decizia Comisiei de la Veneția, care se va reuni pe 8 decembrie și, probabil, pe 10 decembrie va publica recomandările” – a menţionat Grinevici, precizând că recomandările Comisiei de la Veneția vor fi luate în considerare în punerea în aplicare a Legii educației și la elaborarea unor legi ulterioare.

„Putem să ţinem cont de aceste recomandări și să continuăm să punem în aplicare articolul lingvistic printr-o lege specială, cum ar fi Legea învățământului secundar” – a explicat ministrul ucrainean.

Grinevici a mai atras atenţia că în parlamentul de la Kiev nu ar exista suficiente voturi pentru a modifica articolul lingvistic din noua lege a educaţiei din Ucraina.

„Nu văd încă perspective care să ne permită să mobilizăm o majoritate parlamentară pentru a vota modificarea acestui articol, deoarece, în a doua lectură a Legii educației, exact această formă articolului a făcut obiectul unui consens” – a adăugat Lilia Grinevici.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...