spot_img
30.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeUcraina nu a reuşit să ajungă la un acord pentru restructurarea datoriei...

Ucraina nu a reuşit să ajungă la un acord pentru restructurarea datoriei de aproximativ 20 de miliarde de dolari, sporind perspectiva intrării ţării în incapacitate de plată

-

Ucraina nu a reuşit în timpul discuţiilor oficiale să ajungă la un acord cu deţinătorii de obligaţiuni pentru restructurarea datoriei internaţionale de aproximativ 20 de miliarde de dolari, sporind perspectiva intrării ţării în incapacitate de plată, transmite Reuters.

- Reclama -

Kievul este presat de timp să ajungă la un acord de restructurare a datoriei până la finalul lunii august, când se încheie un moratoriu de doi ani pe plăţi pe care deţinătorii de obligaţiuni l-au acordat Ucrainei la începutul războiului.

- Advertisement -

Timp de aproape două săptămâni Ucraina a avut discuţii oficiale cu deţinătorii de obligaţiuni, încercând restructurarea datoriei pentru a-şi recâştiga accesul pe pieţele internaţionale de capital, în timp ce caută să îndeplinească cerinţele Fondului Monetar Internaţional (FMI) privind restructurarea.

Totuşi, propunerea Guvernului şi contra-propunerea deţinătorilor de obligaţiuni arată mari disparităţi între ceea ce se aşteaptă părţile să arate restructurarea.

- Advertisement -

„Deşi Ucraina şi Comitetul ad-hoc creditorilor nu au ajuns la un acord privind condiţiile restructurării în timpul perioadei de consultări, Ucraina şi Comitetul vor continua discuţiile angajante şi constructive prin consilierii lor. Guvernul va continua de asemenea discuţiile bilaterale cu alţi investitori pentru a ajunge la un acord de principiu cât mai curând posibil”, au precizat într-un comunicat autorităţile de la Kiev.

Ucraina este interesată să aibă acces pe pieţele de capital şi va trebui să emită obligaţiuni în cadrul restructurării datoriei, dar ar putea de asemenea să strângă finanţare prin vânzarea de obligaţiuni garantate. Această soluţie ar permite partenerilor internaţionali să furnizeze garanţii pentru noile bonduri, într-un mod similar obligaţiunilor Brady care au fost emise de ţările din America Latină la finele anilor 1980 şi care au fost garantate cu obligaţiuni americane. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img