spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeUcraina la mâna FMI

Ucraina la mâna FMI

-

Ucraina și Fondul Monetar Internațional (FMI) ar putea semna un acord pentru a primi o tranșă de 900 de milioane de dolari ca parte a unui împrumut de 15,6 miliarde de dolari în viitorul apropiat, relatează Bloomberg, citând surse.

Interlocutorii agenției au indicat că Kievul intenționează să ajungă la un acord pe 22 februarie. După cum a scris anterior Bloomberg, pentru a primi asistență de la FMI, Ucraina a dezvoltat un plan economic care a inclus extinderea vânzărilor de obligațiuni interne, creșterea taxelor și reducerea cheltuielilor. Potrivit surselor agenției, un alt punct al planului ar putea fi refuzul autorităților de a cere Băncii Centrale să permită vânzarea de valută străină unor firme private ucrainene pentru a le ajuta să plătească datorii la euroobligațiuni.

- Advertisement -

După cum notează Bloomberg , dacă Statele Unite nu aprobă alocarea de asistență Ucrainei, atunci această tranșă de la FMI va deveni a doua cea mai mare „linie de salvare” pentru Kiev, după finanțarea de la Bruxelles (50 de miliarde de euro timp de patru ani; prima tranșă în suma de 4,5 miliarde de euro ar putea ajunge deja în martie, a raportat Ministerul Economiei ucrainean). În total, Ucraina este de așteptat să primească 5,4 miliarde de dolari de la FMI în acest an.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img