spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăActualitateUcraina, banii pentru democrații americani și căderea răsunătoare a criptomonedelor FTX. New...

Ucraina, banii pentru democrații americani și căderea răsunătoare a criptomonedelor FTX. New York Post: De ce naiba contribuabilii americani trimit zeci de miliarde de dolari în Ucraina astfel încât să poată lupta împotriva Rusiei și de ce naiba ar fi implicați, guvernul ucrainean, cu acest schimb de criptomonede acum prăbușit, trebuie să știm

-

Fostul miliardar Sam Bankman-Fried, fondatorul companiei de schimb de criptomonede FTX care a falimentat, a canalizat milioane de dolari către campaniile democraților, devenind unul dintre cei mai mari donatori ai partidului, al doilea după George Soros, transmite Fox News.

- Reclama -

Bankman-Fried a donat aproape 127 de milioane de dolari în timpul ciclului intermediar, conform datelor Comisiei Electorale Federale. De asemenea, compania sa a creat un site web, Aid for Ukraine, pentru a strânge fonduri pentru ucraineni pe fondul războiului în curs împotriva Rusiei. Inițiativa a fost susținută de Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei, FTX și compania web ucraineană Everstake.

Donațiile de criptomonede au fost trimise Băncii Naționale a Ucrainei. Criptofinanțatorul în vârstă de 30 de ani a scris pe Twitter la începutul lunii martie că este „emotionat și umilit să lucreze cu Ministerul de Finanțe al Ucrainei și alții pentru a sprijini donațiile criptografice către Ucraina”.
Editorialista de la New York Post, Miranda Devine, a întrebat luni la „Tucker Carlson Tonight” de ce o țară aflată în război „lucrează cu criptomonede”. .
„De ce naiba contribuabilii americani trimit zeci de miliarde de dolari în Ucraina astfel încât să poată lupta împotriva Rusiei și de ce naiba ar fi implicați, guvernul ucrainean, cu acest schimb de criptomonede acum prăbușit, trebuie să știm”, a spus ea invitată Tulsi Gabbard.

„De ce naiba a fost o țară în război se amestecă cu criptomonede despre care toată lumea știe că este o afacere cu multe pericole?” întreabă Devine.

Alex Bornyakov, viceministrul transformării digitale al Ucrainei, a respins afirmațiile conform cărora țara a folosit fonduri guvernamentale pentru a investi în FTX, care la rândul său a donat candidaților democrați, numind teoria „prostii” pe Twitter.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img