spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeUcraina a anunțat contraofensiva, Rusia susține că e fake news

Ucraina a anunțat contraofensiva, Rusia susține că e fake news

-

Ucraina ar fi lansat în sfârşit mult aşteptata contraofensivă în sudul ţării, conform unei declaraţii făcute luni de Comandamentul operativ Sud, citat de Reuters şi Ukrinform.

‘Astăzi am lansat acţiuni ofensive în diferite direcţii, inclusiv în regiunea Herson’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud, Natalia Gumeniuk, pentru postul de televiziune local Suspilne.

Ea a confirmat câteva minute mai târziu într-o conferinţă de presă că ‘forţele armate ucrainene au început operaţiuni ofensive în multe zone din sudul Ucrainei’.

Ucraina vorbeşte de două luni despre o contraofensivă planificată în regiunile sale de sud, ocupate de Rusia.

Șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, a declarat luni că declarațiile conform cărora forțele ucrainene sunt în ofensivă în sud nu sunt adevărate și au fost produse de propaganda ucraineană.

„Încă o falsitate a propagandei ucrainene, care a fost preluată cu ușurință în Occident: militanții ucraineni ar fi lansat o ofensivă în direcția sudică. Această poveste falsă este similară cu toate cele anterioare, la fel ca „atacurile” virtuale de pe podul Crimeei, pe care trupele de fotoliu ale regimului de la Kiev le-au executat de mai multe ori”, a scris el pe Telegram.

Declarațiile false ale Kievului despre o ofensivă împotriva Hersonului nu fac decât să întărească hotărârea oamenilor de a „încheia acest coșmar” și de a veni la referendum, a declarat luni pentru TASS Kirill Stremousov, șef adjunct al administrației civile-militare din regiunea Herson, comentând rapoartele presei despre posibilul contraatac al Ucrainei.

„Contratacul de trei luni al naziștilor ucraineni asupra Hersonului duce la un rezultat opus” tot mai mulți oameni sunt pregătiți să meargă la referendum. Aceste greve la podul Antonvka, la școli – după astfel de greve, tot mai puțină lume vrea să-i revadă pe naziștii ucraineni. În mod corespunzător, mai mulți oameni vor merge la referendum. Cu cât îl aruncă mai mult pe Kherson, cu atât mai mulți oameni îl resping, este firesc. Acesta este un alt fals. Din ce în ce mai mulți oameni din regiunea Herson vor să meargă la referendum, să se alăture Rusiei, să fie o regiune rusă. Declarațiile false nu fac decât să întărească determinarea oamenilor de a pune capăt acestui coșmar și de a merge la referendum”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...