spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasămediuUBER s-a lansat în România: CUM FUNCȚIONEAZĂ?

UBER s-a lansat în România: CUM FUNCȚIONEAZĂ?

-

Uber, aplicaţia controversată pentru smartphone care face legătura în timp real între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport, se lansează şi în România sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care beneficiază de serviciile platformei, potrivit unui anunţ publicat pe blogul oficial al aplicaţiei, transmite Mediafax.
„Bucureşti, suntem încântaţi să te cunoaştem!”, începe anunţul scris pe blogul aplicaţiei. „Uber aduce Bucureşiului o formă alternativă de transport urban şi vrem să evidenţiem calitatea serviciilor noastre – şi clienţii noştri satisfăcuţi”.

- Reclama -

Ce este Uber

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:
Să descarce aplicaţia din magazinele de aplicaţii pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.

Populariatea aplicaţiei Uber în Europa şi în întreag lume a generat proteste din partea şoferilor de taxi, care se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe.
În mai multe dintre protestele organizate în Europa, şoferii de taxi nu vizează direct servicii de tipul Uber, ci reglementările stricte care le creează dificultăţi să concureze cu acestea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img