spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDezvaluiriTurul ciclist al Ținutului Secuiesc: Ministrul UDMR al Sportului și nevasta papă...

Turul ciclist al Ținutului Secuiesc: Ministrul UDMR al Sportului și nevasta papă bani publici din România pentru a face un „lanţ lung care să simbolizeze unitatea naţională maghiară”

-

Primăria Târgu Mureş a anunţat, marţi, aprobarea sumelor pentru finanţarea nerambursabilă, din fondurile bugetului local, pentru proiecte sportive pe semestrul al II-lea al acestui an, acordarea în regim de urgenţă a unei sume de 80.000 din buget pentru „Turul ciclist rutier Szeklerland (al Ţinutului secuiesc)”, provocând reacţii dure din partea partenerilor de coaliţie ai UDMR, între care şi PNL, relatează Agerpres.

Liderul PRO România Târgu Mureş, Claudiu Maior, consilier local, a arătat că alocarea sumei de 80.000 lei ar fi avut la bază o cerere de parteneriat înregistrată în ianuarie 2022, care ar fi a fost depusă abia în data de 3 august 2022.

- Advertisement -

Asociaţia Intersport cu sediul la Miercurea Ciuc, având ca persoană de contact pe numitul Carol Eduard Novak, din partea UDMR, Ministru al Sportului, va primi din banii cetăţenilor târgumureşeni, 80.000 de lei în regim de urgenţă pentru organizarea «Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc». Semnează nevasta domnului pentru acest parteneriat! Ştim cu toţii ce se ascunde de fapt în spatele lui sau misterul din spatele lui. Atenţie! Din banii cetăţenilor târgumureşeni, un ONG din Harghita primeşte fonduri pentru acest eveniment (…) Un referat de urgentare care nu are temei legal, ni se aruncă din nou în faţă. Mai mult, cererea de parteneriat nr. 194/08.01.2022, atenţie, ianuarie 2022, a fost depusă de Intersport abia în 3 august 2022. Nimeni din executivul primăriei nu a identificat textul legal prin care acest eveniment de promovare a ţinutului secuiesc reprezintă un obiectiv de interes local. E bine că avem de toate la Târgu Mureş: boscheţi, mizerie, statui, tablouri, etc. şi primarul împarte banii după cum îl taie capul, că doar poate cu sprijinul majorităţii UDMR din Consiliul Local şi a unei părţi din consilierii PNL şi PSD”, a arătat liderul PRO România Târgu Mureş, pe Facebook.

Ediţia a 16-a a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc debutează marţi, la Debrecen (Ungaria), cu o etapă de 91,7 km.

- Advertisement -

László Lukács, organizatorul Turului Ciclist, a mai adăugat că obiectivul organizatorilor este ca turul să pornească de la Debrecen şi, în timpul competiţiei, cicliştii să treacă prin toate oraşele importante din Ţinutul Secuiesc. “Cu ajutorul sportivilor şi al suporterilor vom crea un lanţ lung care să simbolizeze unitatea naţională”, a explicat acesta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img