spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăhighlightTurnătorul DNA din PNL a fost arestat

Turnătorul DNA din PNL a fost arestat

-

Tribunalul București a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului din comuna Jilava, Adrian Mladin, acuzat de DNA de luare de mită, spălare de bani și fals în declarații.

- Reclama -

Interesant este că Mladin este cel care a denunțat la DNA mai mulți lideri PNL.

El a amenințat la un moment dat că îl va turna și pe Marian Petrache, șeful CJ Ilfov, alt lider important al PNL, dar deocamdată nu se cunoaște dacă ar fi făcut sau nu un denunț.

În 2014,. Mladin era arestat preventiv și fusese condamnat la 7 ani cu executare în primă instanță, pentru retrocedări dubioase și luare de mită. În timpul judecării recursului de la Curtea Supremă, pentru a primi o pedeapsă mai mică, el s-a dus la DNA și a denunțat mai mulți funcționari, magistrați și politicieni. Primul dosar a vizat doi procurori, cărora le-ar fi dat șpagă pentru a i se închide dosarele.

Următorul denunț al lui Mladin, pe 13 iunie 2014, i-a vizat pe Cristinel Bîgiu, fost șef al CJ Buzău, și pe Cristian David, fost ministru de interne. Primarul a spus că ar fi dat două mite, în 2008, pentru a i se stabili dreptul de proprietate asupra a 15 hectare de teren în orașul Buzău. Prima, de 1,1 milioane de euro, a fost împărțită: 500.000 de euro lui David și 600.000 de euro fostului șef de cabinet al ministrului, Roger-Valeriu Nițescu. Cea de-a doua, 1 milion de euro, a ajuns, printr-un intermediar, la Bîgiu.

Cristinel Bîgiu face și el un denunț, pe 17 februarie, în care arată că o parte din banii primiți din mită de la Mladin, 170.000 de euro, au ajuns la George Scutaru, lider PNL Buzău și mai apoi consilier prezidențial pe securitate națională al președintelui Iohannis. În acest dosar a fost acuzat și deputatul PNL, Dan Motreanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img