Turnătorii halucinante: Alin Cocoș: Regret că am stat la masă cu tatăl meu LA CE PEDEPASĂ SE AȘTEAPTĂ ALINA BICA

0
3294

O declarație halucinantă a fost dată în fața magistraților săptămâna trecută de fiul lui Dorin Cocoș, Alin. Acesta le-a spus textual magistraților că regretă că a stat la aceeași masă cu tatăl său și cu Sergiu Diacomatu, atunci când tatăl său i-a dat fostului vicepreședinte al ANRP o sumă de bani pentru o decizie dată în dosarul de despăgubire înaintat de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Într-o altă declarație, Dorin Cocoș a spus că regretă că a fost căsătorit cu Elena Udrea.
Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, spune că este pregătită pentru orice, inclusiv la o pedeapsă cu ani grei de închisoare, potrivit motivării date de magistrați în dosarul „Bica 2”. Fostul procuror-şef al DIICOT este arestat pentru fapte de corupţie, de altfel dosarele instrumentate în perioada în care a condus instituţia urmează să fie verificate, conform Digi 24.
Declarațiile Alinei Bica au fost făcute săptămâna trecută în fața instanței de judecată, atunci când s-a decis că va fi anchetată în continuare în arest preventiv în acest al doilea dosar de corupție care o vizează și pe ea.

Fosta șefă a DIICOT a spus că este pregătită pentru o condamnare, dar că în continuare se consideră nevinovată. Ea a precizat că dacă nu s-ar fi considerat nevinovată ar fi făcut eventuale denunțuri în încercarea de a obține o măsură privativă de libertate mai blândă, precum arestul la domiciliu, așa cum s-a întâmplat de altfel cu ceilalți inculpați din primul dosar de corupție în care Bica a fost trimisă în judecată, anume o despăgubire supraevaluată acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Alina Bica a mai susținut că este pregătită pentru o condamnare la ani grei de închisoare, dând exemplul unui judecător de la Tribunalul București, condamnat recent la o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Fosta șefă a DIICOT a mai spus că nu a făcut altceva decât să respecte legea, făcând referire și la acuzațiile de luare de mită precum și la cele cum că l-ar fi favorizat pe Adriean Videanu, ridicându-i în mod abuziv sechestrul de pe o parte din acțiunile de la TitanMar.
În același document este redat și ultimul cuvânt al omului de afaceri Dorin Cocoș. Acesta le-a spus judecătorilor că vrea să fie cercetat în arest la domiciliu și în acest dosar, nu doar în dosarul Microsoft, deoarece și în acest caz și-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată.