Turişti din Cipru, nemulţumiţi de pasivitatea poliţiei privind tentativa unor români de a răpi copii

0
199

Numeroşi turişti din Cipru acuză autorităţile că încearcă să muşamalizeze tentativa unor români de a răpi copii ai britanicilor şi irlandezilor aflaţi în vacanţă, informează Sky News, transmite Mediafax.

„Anchetatorii acţionează ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, acuză o rudă a unui turist scoţian cazat la Hotelul Anastasia Beach.

Potrivit acestuia, turiştii sunt „revoltaţi” în legătură cu reacţia poliţiei, în contextul în care autorităţile au dat asigurări că nu a existat nicio tentativă de răpire.

Poliţia cipriotă a avertizat joi că relatările presei britanice privind tentativele unor români de a răpi copii ai turiştilor britanici şi irlandezi din Cipru sunt exagerate, precizând că a fost reţinut un tânăr bulgar, care ulterior a fost eliberat din lipsă de probe.

Publicaţia scoţiană Daily Record a relatat, într-un material intitulat „Iadul din vacanţă„, că trei români ar fi încercat, marţi noapte, să ademenească trei copii într-o autoutilitară. Cei trei copii se aflau cu părinţii la o petrecere organizată la Hotelul Anastasia de pe litoralul cipriot.

Potrivit cotidianului, cei trei români erau deghizaţi în chelneri şi i-au urmărit pe copii timp de o săptămână, filmându-i la piscină. Ziarul adaugă că planul lor a fost dejucat în ultima clipă de un turist care i-a văzut pe cei trei români ducând copiii spre o dubă. Turiştii ar fi imobilizat o femeie şi un bărbat şi ar fi chemat poliţia, în timp ce un alt bărbat ar fi reuşit să fugă.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei cipriote, Nikoletta Tyrimou, a declarat însă că incidentul a fost exagerat de presă. „Am primit telefoane toată ziua. Nu ştiu în câte feluri să mai spun: nu s-a întâmplat aşa”, a subliniat Tyrimou, adăugând că poliţia a reţinut o singură persoană, nu două, şi că nu exista nicio dubă sau persoane deghizate care urmăreau copii.

„Poliţia din districtul Famagusta a fost sesizată marţi cu privire la un incident care a avut loc la Hotelul Anastasia. După ce au sosit la faţa locului, ofiţerii de poliţie au reţinut un bărbat în vârstă de 19 ani din Bulgaria, despre care turiştii afirmau că le-a filmat copiii şi încerca să îi răpească”, a precizat purtătoarea de cuvânt. „Am interogat suspectul, i-am verificat telefonul şi i-am percheziţionat locuinţa. Nu am găsit nimic care să indice că face parte dintr-o bandă care răpeşte copii sau că urmărea copii. El a fost ulterior eliberat, iar poliţia ia declaraţii de la cei prezenţi la incident. Investigaţia continuă dar vă asigur că nu s-a întâmplat cum se relatează în presă”, a mai spus ea.