spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasămediuTURISMUL DE PAȘTE: 105.600 de români în țară au cheltuit 7 milioane...

TURISMUL DE PAȘTE: 105.600 de români în țară au cheltuit 7 milioane de euro, 5.000 de turişti în străinătate au cheltuit 1,3 milioane euro

-

Circa 105.600 de români şi-au petrecut minivacanţa de Paşte în staţiuni din ţară, cheltuind 31 milioane lei (7 mil. euro) pe servicii turistice (cazare şi mâncare), iar în străinătate au mers 5.000 de turişti şi au plătit 1,3 milioane de euro, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, transmite Mediafax.

- Reclama -

Numarul aproximativ de locuri puse la dispozitie în staţiunile din România a ajuns la 136.400, unde au ajuns de Paşte 105.600 turişti.

Locul întâi în topul preferinţele românilor privind petrecerea sărbătorilor pascale este ocupat şi anul acesta de pensiunile rurale, iar cele mai solicitate destinaţii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu (Mărginimea Sibiului), Maramureş şi Buzău. Au fost puse la dispoziţie 75.000 de locuri în cadrul structurilor din zonele rurale, dintre care s-au vandut 65.000 de locuri. Pe lângă produse tradiţionale şi petreceri în aer liber, ofertele au inclus plimbări cu căruţa sau ateliere interactive de încondeiat ouă. Turişii ajunşi la pensiuni au cheltuit 19,5 milioane de lei doar pe cazare şi masă.

Pe locul doi se află staţiunile montane, iar dintre acestea cele mai solicitate au fost structurile de cazare de pe Valea Prahovei. Au fost puse la dispozitie 30.000 de locuri, dintre care s-au vândut 22.000 de locuri. Turişii au cheltuit aici 6,6 milioane de lei. După mulţi ani, iubitorii de schi au putut practica sporturi de iarnă şi în această perioadă. Din oferte nu a lipsit masa cu produse tradiţionale, însă au fost şi meniuri speciale, dar şi meniuri alternative pentru cei cărora nu le place carnea de miel. Familiile care au mers cu copiii la munte, i-au putut lăsa pe cei mici în ateliere de creaţie, în cadrul cărora au învăţat să vopsească ouă sau să confecţioneze felicitări de Paşte şi au primit cadouri de la Iepuraş.

Datorită tarifelor mici, românii şi-au petrecut Pastele şi în diferite staţiuni balneoclimatice. Astfel, au fost puse la dispoziţie 28.000 de locuri, dintre care 18.000 au fost locuri vândute. Turiştii au lăsat în staţiunile balneare aproape 4,9 milioane de lei.

Puţini hotelieri de pe litoral au avut oferte pentru turiştii care au vrut să petreacă Paştele la malul mării, litoralul nefiind o destinaţie tradiţională pentru această sărbătoare. Majoritatea unităţilor care au pregătit totuşi pachete au fost în Mamaia, iar ofertele au inclus excursii la mănăstiri din Dobrogea. Au fost puse la dispozitie 2.800 de locuri, dintre care doar 300 au fost vandute. În comparaţie cu anii trecuţi, numărul hotelurilor deschise pe litoral în perioada Paştelui a crescut.

Datorită serviciilor complete oferite pasionaţilor de pescuit şi inedit, au fost puse la dispozitie 600 de locuri în cadrul structurilor din Deltei Dunării, dintre care doar 300 locuri au fost vândute.

Gradul de ocupare a ajuns pâna la 86% în zona rurală şi a coborât treptat, în funcţie de preferinţele turiştilor, pâna la 73% în zona montană, 64% în structurile balneare, 50% în Delta Dunării şi 10% pe litoral.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...