spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeTurcia: Suedia și Finlanda nu și-au îndeplinit toate obligațiile față de Ankara...

Turcia: Suedia și Finlanda nu și-au îndeplinit toate obligațiile față de Ankara pe care le-au convenit în încercarea lor de a adera la NATO

-

Suedia și Finlanda nu și-au îndeplinit toate obligațiile față de Ankara pe care le-au convenit în încercarea lor de a adera la NATO, a declarat marți ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, adăugând că următoarea întâlnire privind aceste acorduri va fi extrem de importantă.

- Reclama -

„Ambele țări au făcut anumiți pași, dar în stadiul actual este greu de spus că și-au îndeplinit obligațiile. Pașii sunt insuficienti”, a spus el, potrivit ziarului turc Yeni Safak.

Cavusoglu a menționat că mai devreme a avut loc o întâlnire trilaterală la Helsinki, concentrată pe punerea în aplicare practică a termenilor memorandumului semnat în iunie de Turcia, Finlanda și Suedia. Memorandumul prevedea o serie de pași care le-ar permite celor două țări să accepte cererile Ankarei și să se alăture alianței.

„Acum, acest tip de întâlnire va avea loc la Stockholm. Va fi o întâlnire de o importanță critică din punctul de vedere al efectuării unor pași concreți în viitor. Memorandumul va fi discutat acolo, împreună cu ceea ce s-a făcut și ce rămâne încă de făcut. gata. Se va întocmi un raport și se va face o evaluare repetată”, a promis Cavusoglu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img