spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneTurcia sfidează SUA: Îi vom bombarda în continuare pe kurzii din Siria

Turcia sfidează SUA: Îi vom bombarda în continuare pe kurzii din Siria

-

Turcia va continua să-i combată pe kurzii din Partidul Uniunii Democratice (PYD) în Siria, a afirmat duminică premierul turc, Ahmet Davutoglu în cursul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, în pofida apelurilor internaționale în special a SUA ca Ankara să pună capăt bombardamentelor, relatează AFP.

- Reclama -

Turcia va continua să-i combată pe kurzii din Partidul Uniunii Democratice (PYD) în Siria, a afirmat duminică premierul turc, Ahmet Davutoglu în cursul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, în pofida apelurilor internaționale ca Ankara să pună capăt bombardamentelor, relatează AFP.

Franța a cerut duminică ‘încetarea imediată a bombardamentelor’ în Siria de către Turcia în zonele kurde precum și de către Damasc și aliații săi în întreaga țară, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Afacerilor Externe, relatează AFP.

Exprimându-și ‘preocuparea sa față de degradarea continuă a situației în regiunea Alep și în nordul Siriei’, Franța ‘cere încetarea imediată a bombardamentelor, celor ale regimului și aliaților săi pe întregul teritoriul țării și ale Turciei în zonele kurde’, se arată în comunicat.

‘Prioritatea absolută va fi aplicarea comunicatului de la Munchen și a rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU, ca lupta împotriva Daesh’ (acronimul arab pentru Statul Islamic), se arată în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...