VIDEO/ Baza NATO de la Incirlik înconjurată sâmbătă noaptea de politiști și susținători ai lui Erdogan

0
8382

Circa 7.000 de polițiști cu vehicule militare, dar și susținători ai președintelui turc Erdogan, ar fi înconjurat sâmbătă noaptea după ora 02.00, ora României, și ar fi blocat baza Incirlik din Adana, care este utilizată de către forțele NATO, în special americane, relatează Russia Today dar și surse independente.

Incirlik este cea una din cele mai importante baze NATO.

06.2o:  Comunicațile ar fi fost întrerupte cu baza NATO. Anterior zborurile comerciale au fost interzise în jurul bazei pe o distanță considerabilă. Un ministru turc a confirmat un control de siguranță la Incirlik, dar informațiile din surse independente sunt contradictorii.

La Incirlik se află între 50 și 90 de focoase nucleare americane, precum și peste 2500 de soldați americani și 250 germani.

Rapoarte neconfirmate spun că trupele turcești ar fi fost trimise pentru a verifica informațiile referitoare la o nouă tentativă de lovitură de stat.

  • Communication with has been cutoff. Cannot reach them by email or phone.

Looks like airspace around is closed

03, 32: Ministrul turc al informațiilor, Omer Celik, susține că ar fi vorba de o inspectie de siguranta.

03.30: Ziarul turc Hurriyet afirmă că autoritățile turce ar fi fost obținut informații că de la Incirlik urmează să fie declanșată o nouă lovitură de stat.

  1. DHA says: „Incirlik Air Base has been closed now”

    1 redistribuire 0 aprecieri

Potrivit Russia Today, autorităție turce vor să verifice baza de la Incirlik, unul din punctele cheie ale puciului de acum câteva zile.

derken üssünde olağanüstü hareketlilik. giriş çıkışları tutmuş tetikte bekliyor.

În ultimele zile au avut loc mai multe  mitinguri anti americane la Incirlik.

Sâmbătă noaptea la baza de la Incirlik au venit să protesteze și susținători ai lui Erdogan.