spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeTurcia respinge condoleanţele Statelor Unite care-i "susţin pe teroriştii" kurzi

Turcia respinge condoleanţele Statelor Unite care-i „susţin pe teroriştii” kurzi

-

Turcia respinge condoleanţele Statelor Unite care-i ”susţin pe teroriştii” kurzi din Kobane, a anunţat ministrul turc de Interne Süleyman Soylu luni, la o zi după atentatul cu bombă din Istanbul, soldat cu şase morţi, relatează AFP, citată de News.ro.

- Reclama -

”Nu acceptăm (şi) respingem condoleanţele Statelor Unite. Alianţa noastră cu un stat care întreţine Kobane şi buzunare ale terorii (…) trebuie să fie dezbătută”, a declarat Süleyman Soylu.

Ministrul turc de Interne acuză combatanţi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe unii dintre aliaţii acestuia – susţinuţi de către Statele Unite – de faptul că au comis carnagiul de la Istanbul.

Ministrul turc de Interne a anunțat luni dimineață că principalul suspect pentru atentatul de la Istanbul soldat cu șase victime a fost arestat. Oficialul turc a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan că a provocat atacul cu bomba de pe Istiklal – principala artera comerciala din Istanbul.

Din informațiile date anterior de preşedintele Recep Tayip Erdogan şi de vicepreşedintele Fuat Oktay o „femeie” este responsabilă pentru acest atac, care nu a fost revendicat. In urma deflagratiei 81 de persoane au fost rănite, jumătate dintre ele necesita spitalizare.

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.   

Poliția turcă a arestat principalul suspect în atacul cu bombă de la Istanbul  

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img