spot_img
17.9 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăExterneTurcia REFUZĂ cererea UE de a inființa centre de primire și de...

Turcia REFUZĂ cererea UE de a inființa centre de primire și de înregistrare a imigranților

-

Turcia refuză înființarea pe teritoriul său de centre de primire și de înregistrare a imigranților așa cum a solicitat Uniunea Europeană pentru a face față actualei crize a refugiaților, a anunțat luni premierul turc Ahmet Davutoglu, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Le-am spus europenilor că nu va fi niciun centru de primire în Turcia’, a afirmat Davutoglu, într-un interviu pentru cotidianul Hürriyet, după cum relatează AFP. Înființarea unor astfel de centre este ‘inacceptabilă’ și ‘inumană’, a adăugat șeful guvernului de la Ankara.

În cadrul summitului extraordinar de miercurea trecută, liderii UE au convenit întărirea frontierelor externe ale Uniunii în fața afluxului de imigranți, în special înființarea de centre de primire și înregistrare, așa-numitele ‘hotspoturi’, în Italia și Grecia.

Ei au convenit totodată acordarea unei sume de cel puțin 1 miliard de euro, cu destinația Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați și Programul Alimentar Mondial, pentru ajutorarea refugiaților din țările vecine Siriei.

Ahmet Davutoglu a respins luni ideea primirii, de către țara sa, a unui astfel de ajutor. ‘Nu-l vom accepta’, a precizat el, exprimându-și încă o dată preferința pentru crearea unei ‘zone de securitate’ de-a lungul frontierei turco-siriene pentru instalarea refugiaților sirieni pe propriul lor teritoriu, o idee neagreată de aliați.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img