spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăExterneTurcia implica Romania in lovitura de stat esuata

Turcia implica Romania in lovitura de stat esuata

-

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat sâmbătă că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, afimând că Turcia a făcut demersurile pentru extrădarea lui Fethullah Gulen din SUA, care ar fi implicat în tentativa de asasinare a preşedintelui turc.

- Reclama -

”(În spatele loviturii de stat-n.r.) sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor”, a afimat diplomatul turc la Realitatea TV.

El a precizat că SUA a cerut Turciei să pregătească un dosar pentru extrădarea lui Fethullah Gulen, ceea ce au făcut recent şi că vor adăuga şi informaţii suplimentare. ”Prietenii americani ne-au cerut să pregătim un dosar pentru extrădarea sa. Am făcut recent acest lucru şi vom adăuga imformatii suplimentare în acel dosar. Problema este că este dificil să găsim dovezi privind implicarea sa directă”, a spus oficialul turc.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img