spot_img
23.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeTurcia despre Planul de Pace al lui Trump: ”Este născut mort”

Turcia despre Planul de Pace al lui Trump: ”Este născut mort”

-

Turcia a apreciat că planul de pace propus de preşedintele american, Donald Trump, pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian este „născut mort”, considerând că este un „plan de ocupaţie” destinat să distrugă orice speranţă în soluţia cu două state, notează AFP.

- Reclama -

„Pretinsul plan de pace al Statelor Unite este născut mort”, a declarat ministerul turc de externe într-un comunicat. „Este un plan de ocupaţie urmărind să ucidă o soluţie cu două state şi să obţină prin forţă teritorii palestiniene, a adăugat el.

„Poporul palestinian şi pământul său nu pot fi cumpărate”, se mai afirmă în document. „Nu vom accepta nimic care să legitimeze ocupaţia israeliană şi persecuţiile. Îi vom sprijini întotdeauna pe fraţii noştri palestinieni”, potrivit comunicatului.

„Nu va fi niciodată pace în Orientul Mijlociu fără să fie pus capăt politicii de ocupaţie”, a adăugat ministerul turc de externe. „Nu vom sprijini niciodată niciun plan care nu va fi acceptat de palestinieni”, a menţionat diplomaţia de la Ankara.

Marţi seară, mulţimea adunată în apropierea consulatului SUA la Istanbul a scandat „Jos Israelul! Jos America!”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...