spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDezvaluiriTurcia amenință că va dezvălui toate detaliile asasinării lui Jamal Khashoggi

Turcia amenință că va dezvălui toate detaliile asasinării lui Jamal Khashoggi

-

Turcia se angajează să afle toate detaliile morţii jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, de guvernământ), Omer Celik, la câteva ore după ce conducerea saudită a confirmat moartea ziaristului, informează dpa și Agerpres.

„Turcia va dezvălui tot ceea ce s-a întâmplat. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru”, a declarat Omer Celik, citat de agenţia de ştiri Anadolu.

- Advertisement -

Sâmbătă dimineaţa, autorităţile de la Riad au confirmat că Jamal Khashoggi a murit în consulatul saudit din Istanbul după „o luptă cu pumnii”, potrivit agenţiei saudite SPA.

Khashoggi, un critic vocal al puternicului prinţ al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut la 2 octombrie, după ce a intrat în consulat pentru a lua nişte documente care i-ar fi permis să se însoare cu logodnica lui turcoaică.

- Advertisement -

„Nu acuzăm pe nimeni anticipat, dar nu vom accepta să rămână vreun detaliu nedescoperit”, a insistat Celik, care a adăugat că este „datoria de onoare” a Turciei să facă lumină asupra morţii lui Khashoggi şi a promis să folosească în acest sens „toate mijloacele la îndemână”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img