Turcia a doborât un avion sirian care a pătruns în spațiul său aerian

0
537

Turcia a doborât sâmbătă o aeronavă aparţinând regimului sirian, care pătrunsese în spaţiul său aerian, informează Hurriyet preluat de Independent.

Un avion turc F-16 care a decolat de la baza Incirlik din provincia sudică Adana a doborât, sâmbătă, un avion sirian echipat cu două rachete, au declarat oficiali militari citaţi de cotidianul turc.

Pentru moment nu este clar ce fel de aeronavă a fost doborâtă. „Zona este verificată în căutarea aeronavei prăbuşite. Se va vedea în curând dacă a fost un avion sau un elicopter”, a declarat sursa citată.

Oficialii turci au declarat pentru Hurriyet că aeronava militară siriană a încălcat graniţele turce de două ori în zona Dursunlu-Emek din provincia sudică Hatay. Ei au adăugat că aeronava a căzut în partea siriană a graniţei, ruptă în trei bucăţi.

În iunie 2012, un avion turc F-4 Phantom s-a prăbuşit în Marea Mediterană după ce a fost doborât din Siria.

Forţele aeriene turce au doborât un elicopter sirian în septembrie 2013 la graniţă, după ce acesta a pătruns în spaţiul aerian turc.

Avioanele turce au doborât o aeronavă siriană la 23 martie 2014, după ce aceasta a pătruns în spaţiul aerian turc, cu o săptămână înaintea alegerilor locale.

Secretarul general al Partidului Republican al Poporului (CHO), principalul partid de opoziţie, Gürsel Tekin, a declarat la 7 mai că Turcia intenţionează să lanseze o operaţiune militară în Siria înainte de alegerile generale din 7 iunie.

Oficialii guvernamentali turci au negat ferm aceste afirmaţii săptămâna trecută.