Turcescu: Mandatul de deputat al lui Dragnea nu trebuie validat

0

Vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, a declarat că din moment ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni legate de un proces electoral, se poate gândi serios la ”o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context”, transmite news.ro.

”În condiţiile în care regulamentul este în vigoare, având în vedere sentinţa pe care o are Liviu Dragnea, care este legată tocmai de fraudarea unui proces electoral, cred că ne putem gândi serios la o formulă în care mandatul lui de parlamentar să nu fie validat într-un astfel de context. Nu e o poziţie a partidului, pentru că e prima oară când aud de asta, dar, din punctul meu de vedere, regulamentul pare să sune destul de clar în această privinţă”, a declarat vicepreşedintele PMP, Robert Turcescu, proaspăt ales deputat de Constanţa.

El a adăugat că PMP nu se va feri să ceară invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi a spus că şi celelalte partide ar trebui să facă la fel.

”E clar că situaţia prezentată reclamă o acţiune în solidar eventual a tuturor parlamentarilor. PMP nu se va feri, în condiţiile în care, analizând, vom vedea că e vorba de o astfel de situaţie, să ceară inclusiv invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. E un punct de vedere personal, pentru că nu a existat până acum o discuţie de acest gen în partid”, a precizat Turcescu.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.