spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeTurcan și Cîțu s-au certat

Turcan și Cîțu s-au certat

-

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a certat cu premierul Florin Cîţu în şedinţa conducerii PNL de marţi, au declarat surse liberale pentru „Adevărul”. Turcan i-a reproşat şefului Guvernului că nu i-a alocat bani pentru a se ocupa de digitalizarea dosarelor de pensii.

- Reclama -

Când Raluca Turcan a ridicat problema, Florin Cîţu i-a spus în faţa colegilor săi că „există tehnologie care poate scana”. În acel moment, ministrul Muncii a răbufnit şi i-a cerut să-i arate el cum poate fi făcut acest lucru, dacă tot ştie, susţin surse participante la şedinţă.  „Rar am văzut-o pe Raluca Turcan aşa nervoasă”, a declarat un lider al PNL pentru „Adevărul”. 

- Advertisement -

Ea s-a plâns în şedinţa BEX că şeful guvernului îi ignoră solicitarea de acordare a unui ajutor de stat pentru aeroporturile din subordinea Consiliilor Judeţene care au fost afectate de pandemie şi, de asemenea, că nu îi aprobă angajarea a o mie de persoane la Casele judeţene de pensii, notează news.ro.

”E o chestiune care ţine de PNRR”, a precizat Turcan.

- Advertisement -

”În acest PNRR nu este aprobat, nu se finanţează din PNRR dacă nu este aprobat”, i-a replicat Cîţu.

”Cu toată preţuirea, cred că sunteţi dezinformat. Am arătat deschidere pentru a adapta tot ce este necesar. Suplimentarea se poate face din bugetul naţional, e vorba de 20 de milioane, adică fix pix. Cred că cei de la Finanţe nu v-au explicat şi nu am avut timp să discutăm”, a replicat, la rândul său, Raluca Turcan.

”Mai avem alte două proiecte pe subiecte de infringement care sunt blocate la ministerul Finanţelor (în prezent condus de Cîţu – n. red.). Faptul că ne-a crescut partea de contributivitate trebuie să ne facă să fim bonificaţi la ministerul Muncii, nu să fim penalizaţi”, a mai continuat Turcan.

”Ne vom uita şi, dacă se justifică suplimentarea, o să o facem”, a încheiat premierul Cîţu discuţia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img