Tunul sirian de 2,8 milioane euro al liberalului Mugur Cozmanciuc, care vrea CJ Neamț: ÎN NUMELE BARONULUI INFRACTOR RELU FENECHIU

0
1099

Liberalul Mugur Cozmanciuc care speră să ajungă șeful Consiliului Județean Neamț are mai multe cadavre în șifonier. Unul din tunuri a fost estimat de presă la 2,8 milioane de euro.

CE SCRIA DIGI 24, 13.02.2015:

Subiectul tranzacţiei păguboase făcută de Oficiu de Cadastru Iaşi este un imobil din zona industrială, cumpărat în anul 2008, cu suma de 2,8 milioane de euro. La acea vreme, directorul instituţiei era Mugur Cozmanciuc, protejatul fostului șef PNL, Relu Fenechiu. Acesta din urmă era un apropiat al afaceristului de la care a fost cumpărată clădirea aflată încă de atunci în stare avansată de degradare.

Potrivit presei locale de la acea vreme, sirianul de la care Oficiul de Cadastru a cumpărat clădirea era un partener de afaceri al fostului lider PNL, Relu Fenechiu. La doar câteva luni de la această tranzacție, cei doi au încheiat un contract prin care firma de construcții a fostului ministru a încasat 7 milioane de euro.

Fostul director al Oficiului de Cadastru refuză să dea declarații cu privire la tranzacția efectuată în urmă cu opt ani.

“Nu am nicio cunoștință și nu fac niciun fel de comentarii. V-am răspuns că așa este corect și frumos și nu am niciun fel de cunoștință despre aceste informații,” a spus Mugur Cozmanciuc, fost director OCPI Iași.

În imobilul de 1400 de metri pătrați urma să funcționeze noul sediul al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Iași. Acest lucru nu a fost posibil, din cauza stării deplorabile în care se afla clădirea.

Reprezentanții Oficiului de Cadastru au solicitat o expertiză tehnică abia după ce au cumpărat clădirea. Specialiștii au stabilit că structura de rezistență a imobilului era grav afectată.

Conducerea Oficiului Național de Cadastru a făcut plângere penală și cere ca acel contract de cumpărare să fie analizat de procurori.

Eliza Chirica, purtător de cuvânt la OCPI Iași: “în anul 2012, corpul de control al agenției a făcut un control la Iași, în urma căruia în 2013 agenția a depus la parchetul de pe lângă Judecătoria Iași o plângere penală, unde s-a constituit parte civilă pentru 11 milioane de lei.”

Dosarul a fost declinat către Direcția Națională Anticorupție, existând suspiciuni de abuz în serviciu și neglijență în serviciu. Pentru că există o anchetă în curs, clădirea nu a mai putut fi reabilitată. Oficiul de Cadastru plătește, însă, lunar suma de 3000 de lei pentru paza imobilului care se degradează de la o zi la alta.

Clădirea cumpărată în urmă cu opt ani este acum într-o stare deplorabilă. Pereții stau să cadă, geamurile sunt sparte, iar accesul în interior nu este permis pentru că plafoanele riscă sa cadă în orice moment.

Reabilitarea și amenajarea clădirii ar costa 1,3 milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de reprezentanții Oficiului de Cadastru.